مرور اخبار سیاسی ..
این روزها میان حرف ها و حدیث های عالم سیاست، سه حرف جالب شنیدم که بایستی اینجا بنویسم.
اول، حرف درخشان آقای ترکان بود. گفته بودن که بیشتر ما، من جمله خود ِ بنده، از نظر اخلاقی آدم های مطمئن و سالمی نیستیم و بردن کشور به شرایط تنش و اصطکاک شدید، باعث می شود افراد کنترل خودشان را از دست بدهند و منجر به بحران غیر قابل باوری شود تا حدی که کشور را به مرز نابودی ببرد. این حرف خیلی درست ست. من در خود ایشان، چند روز پس از انتخابات که با هم صحبت هایی داشتیم، این موضوع را می دیدم. که از شدت ناراحتی چنان برافروخته ست که قدرت مهار کلمات سرکش را ندارند. در اکثر آدم های سیاسی نیز، این روزها این را می بینم که در مواجهه با مخالف شان هیچ حدّ یقفی ندارند. می تازند و می تازند ..
.
دوم، حرف آقای ظریف بود در جواب اعتراض عدّه ای در مجلس به اظهارات ایشان در مورد توان نظامی ایران. ایشان گفته بودند که این ها اقلیت هستند و باید پیام مردم را بشنوند و خودشان را با مردم همراه کنند. یادم هست آقای کوچک زاده نیز چندسال پیش، در دانشگاه شریف در مواجهه با اعتراض عده ای گفته بودن که "قطره ها، به دریا بپیوندید". دقیقا این دو آدم چهره های سیاسی ِ متفاوت ولی منطق یکسانی دارند. یعنی که انتقادات عدّه ای که داخل نظام هستند ولی مردم احتمالا به آن ها رای نداده اند بایستی منکوب و نابود شود. این استالینیستی ترین شیوه ی مدیریت فضای عمومی جامعه ست که متاسفانه در دولت فعلی هم به شکل عجیبی دارد به جامعه تزریق می شود. تاریخ هم نشان داده ست که این موضوع گرچه کارکرد ِ کوتاه مدت ِ جالبی دارد، ولی در دراز مدت می شکند. خواهیم دید ...
.
سوم، آخرین مصاحبه با مرحوم آقای عسگراولادی بود. خصوصا وقتی مجری سعی کرد به ایشان طعنه ای بزند که در هیاهوی این سال های اخیر، طوری در حاشیه ی امن قرار گرفتند که ضربه ای نخورند. جواب آقای عسگراولادی بی نظیر بود:
«من حاشیه امن را برای قیامتم میخواهم .. نه برای دنیای خودم ... حاشیه امن قیامت، حاشیه امن ولایت است .. دنیا گذر است، چه در امنیت باشید، چه در گرفتاریها و مبارزات ... میگذرد، آن چیزی که نمیشود پیشبینی کرد که میگذرد قیامت است ... مگر اینکه در حاشیه امن ولایت باشید.»
.
.
- ۹۲/۰۹/۱۹